What Katie Did’s strumpbyxor – En liten guide

WHAT KATIE DID Seemed svart champagne strumpbyxor

Vill du ha den där snygga vintage-looken? Då är ett par strumpbyxor från What Katie Did garanterat något för dig. Vi har satt ihop en liten guide hur du tar hand om dina strumpbyxor och hur du enkelt väljer storlek. Hos oss kan du både köpa strumpebandshållare, stay-ups och vintage-inspirerade strumpbyxor med söm. Vi har ett flertal färger att välja på – vilket garanterat ger din 40-tals, 50-tals eller rockabilly klänning ett lyft. För vem gillar inte där lilla extra?

WHAT KATIE DID Retro Seemed Lila Stay-Ups

Historik

Det börjar alltid någonstans och strumpbyxornas moderna historia började ta form på 1920-talet då kjolarna och klänningarna började bli kortare och det uppstod ett större behov. Materialet strumpbyxorna tillverkades av var på den här tiden uteslutande silke eller rayon(konstsilke) vilket inte alls hade samma komfort. Även tidigare hade kvinnor använt strumpbyxor. Revolutionen kom dock 1938 då ett nytt material började uppfanns av DuPont – nylon. Nylon hade helt andra egenskaper än dess föregångare vilket gjorde strumpbyxorna mer bekväma och stretchiga och användbara. På 1940 och 1950-talet sydde scen- och filmproducenter upp strumpbyxor till sina filmstjärnor och dansare.
I mitten av 1950-talet började man att sy upp strumpbyxor för kommersiell försäljning. Vilket vi idag ser resultatet av och ger oss så många möjligheter vad vi än gillar och använder de till. Det bästa är att vi nu kan kombinera dagens moderna komfort med gårdagens design och look och old hollywood-glamour.

What Katie Did seemed stay-ups vinröda

Tjocklek

Tjocklek på strumpbyxor mäts alltid i Denier förkortat til ”den”. Tunna och transparenta strumpbyxor brukar finnas upp till 15″ den. Normaltunna strumpbyxor är oftast 20″ den och halvgenomskinliga mellan 20″-30″den. Strumpbyxor över 60″ den räknas som heltäckande.

WHAT KATIE DID Retro Seemed Champange Latte Stay-Ups

What Katie Did

Vi älskar verkligen våra strumpbyxor från What Katie Did, de har både den där moderna komforten men tummar inte på den där sexiga retro och vintage-looken. De är dessutom verkligen pricken över i:et till vilken outfit man väljer och passar våra fina 50-tals klänningar och vintage inspirerade plagg alldeles utmärkt.

What Katie Did’s strumpbyxor och stay-ups tjocklek är 15″ denier vilket innebär att de är ganska transparenta och det är viktigt att man tar hand om dem på rätt sätt. Dessutom är materialet de är tillverkade i väldig stretchig nylon med elastain. Det som är så smart med detta är att istället för att välja strumpbyxor utefter din vanliga storlek väljer du efter din längd. Alla What Katie Did’s strumpbyxor är tillverkade i Italien. Här nedanför kan du se vilken storlek som du bör välja utefter din längd.

WHAT KATIE DID's Storleksguide
Storlek Din längd
SMALL/MEDIUM 154-170 cm
MEDIUM/LARGE 165-180 cm

Är du fortfarande osäker på storlek – fråga oss gärna.

Tvättråd för dina strumpbyxor

Det bästa sättet att tvätta nylon-strumpbyxor är som handtvätt. Tvätta gärna i handfatet med lite tvättmedel. Ett annat tips är att inte hänga dem på element för att torka utan häng gärna upp dem försiktigt med klädnypor. What Katie Did ger här ovan tips för hur du bäst gör det.

Rulla till toppen