Nya pennkjolar från Collectif i shoppen

COLLECTIF Fiona körsbär rockabilly pennkjol 50-tal vintage

Nu har vi fått in två nya pennkjolar från Collectif i shoppen. Båda är i klassisk 50-tals modell och så snygga.

Visste ni att namnet pennkjol kom till för att den precis som en penna är lång och smal i modellen? Innan pennkjolen blev populär på 1950-talet så hade det funnits långkjolar i olika modeller väldigt länge i västvärlden. Men med Christian Diors vinterkollektion 1954 slog pennkjolen som begrepp igenom på riktigt.

En pennkjol skiljer sig från andra kjolar genom att den oftast har slits baktill, är figursydd och tight. I början var kjolarna ofta sydda av material som saknade stretch vilket gjorde dem lite svårare att gå i. Kjolen är även ofta knälång men kan både vara kortare eller längre.  Dagens pennkjolar är oftast sydda i bekvämare material än de första pennkjolarna var vilket gör dem enklare att gå med.

På 1950-talets början användes pennkjolen oftast formellt, antigen separat eller som en del av en dräkt. Senare blev den dessutom ett populärt plagg på kontoret och idag används den lika flitigt som kontorskläder som till vardags eller på fest.

För att få den där snygga vintage eller 50-tals looken så kan man matcha med ett par fina strumpbyxor och högklackat.

 

Collectif 50-tals vintage rockabilly pennkjol

COLLECTIF Polly svart 50-tals pennkjol

Den här svarta pennkjolen från Collectif jämnar till och formar och ger dig en sexig vintage och 50-tals siluett. Matcha dessutom den med ett par fina stay-ups med söm och strumpebandshållare från What Katie Did  för att få en komplett vintage look. Mer klassiskt än såhär blir det knappast inte, ett perfekt basplagg till din garderob.

 

Collectif 50-tals körsbär rockabilly pennkjol

COLLECTIF Fiona körsbär rockabilly pennkjol

Älskar du rockabilly-stilen? Då är den här tuffa 50-tals och rockabillykjolen med körsbär något för dig. Kjolen är en underbar klassisk pennkjol i 50-tals modell. Den är även figursydd med insnitt för fin passform och den har hög midja. Den har även ett riktigt snyggt mönster med körsbär på stretchigt svart bomullstyg som garanterat får dig att synas. 

 

Scroll to Top