Hitta klänningar och kjolar med fickor hos oss

EvaRose kaktus vintage rockabilly 50-tals klänning

Vi på RetroRocket älskar klänningar och kjolar med fickor.

För helt ärligt – vem vill inte ha plats för sin mobil eller ett par nycklar och kanske en liten plånbok? Ibland kan det även vara så att man inte vill ha med sig någon väska alls.  Sedan kan det också vara så att väskan redan proppfull.

Klänning med fickor

Dåtid

Fickor som vi idag är vana att se dem dök först upp i början av 1200-talet och blev inte riktigt populärt förrän på 1400-talet. Dock var det inte vanligt på kvinnors kläder förrän långt senare, det dröjde till stor del till modern tid. Man bar ofta runt på små tygpåsar istället. Dessutom har det ofta varit alldeles för små och opraktiska fickor på kvinnors kläder om det ens fanns några. Mäns fickor har i regel alltid varit större och haft mer plats.

Nutid

Nuförtiden så finns det fickor på mer än jeans och byxor och det älskar vi verkligen här på RetroRocket. Det är så smart med dolda fickor t.ex. i sidan av klänningen som knappt syns. Dessutom kan det vara själva pricken över i:et med ett par snyggt sydda fickor utanpå en kjol eller en klänning. Men självklart älskar vi också fickor på alla typer av plagg där det går att ha det, det gäller även sådant som jeans, shorts och byxor.

Nedan kommer ett axplock med klänningar och kjolar hos oss som har fickor. Här kan du lätt hitta din egna favorit! Klicka på bilden för att komma till produkten.

Lady V London Hicks Hexagon 50-tals klänning rockabilly vintage Collectif Cassie vintage svart swingkjol EvaRose kaktus vintage rockabilly 50-tals klänning EVAROSE Rockabilly Körsbär 50-tals klänning EvaRose foxy vintage 50-tals klänning SHEEN svart med vita prickar 50-tals klänning DOLLY AND DOTTY Patricia Prickig Vintage Klänning Retrolicious Greta Tropical 50-tals klänning LADY V LONDON Flamingo 50-tals Klänning LADY V LONDON Marinblå Sailor 50-tals Rockabilly Klänning

Shoppa klänningar och kjolar med fickor här

Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro
Rulla till toppen