Härliga svarta klänningar från Collectif

Collectif 30-tals 40-tals klänningar

Det kan aldrig bli fel med en svart klänning. Speciellt inte någon av dessa två från Collectif.

Med de här klänningarna kommer du garanterat sticka ut ur mängden. Båda är klassiska i sin design och utformning men utan att tumma på bekvämlighet.

Collectif Morticia

Morticia är en glamourös 30-talsinspirerad aftonklänning i härlig bengalin med fishtail. Den har en överdel av mesh och hjärtformad urringning fram och nyckelhålsurringning i ryggen. Själva nederdelen är också gjord i mesh. Med den här klänningen kommer du garanterat att synas. Den ger dig en vacker siluett och är både sofistikerad och sexig.

Morticia är inspirerad av 1930-talets hollywood glamour. Själva ”fishtail”-stilen av klänning ,även kallad för ”mermaid”, skapades på 1930-talet.

Den är även, precis som namnet anspelar på, inspirerad av Morticia Addams från Familjen Addams. Familjen Addams började som en tecknad serie på 1930-talet och slog igenom stort då den både blev tv-serie och film. Under årens lopp har Morticia spelats av både Carolyn Jones (1960-talets tv-serie) och senast av Anjelica Huston (1990-talets film). 2019 kommer en animerad version att komma ut.

COLLECTIF Trixie Doll 40-tals klanning

Collectif Trixie Doll

Trixe doll är en underbar svart 40-talsklänning från Collectif. Klänningen har 40-talsinspirerad urringning med veckad detalj och omlott vid själva bysten. Den har även markerad midja och härlig swing-kjol. Klänningen är gjord i skönt bengalin-tyg som slätar ut på rätt ställen och ger dig en riktigt fin siluett.  Matcha gärna den här fina klänningen med ett par strumpbyxor eller en tyllkjol för mer volym.

 

 

Rulla till toppen